Nieuws

Geslaagd Kerstzaalvoetbaltoernooi in Den Asseldonk

Ook het 40ste Kerstzaalvoetbaltoernooi in Den Asseldonk in Bergen is een succes geworden. De jeugdteams van de vijf voetbalclubs in de gemeente Bergen gingen tijdens dit driedaags toernooi de sportieve strijd met elkaar aan. Tevens werd er gestreden om de penaltybokaal. De grote verrassing zat aan het eind van dit toernooi toen voorzitter Hans Hermens door burgemeester Manon Pelzer werd verrast met een koninklijke onderscheiding.kerstzaalvoetbal-2016-e-team-hrc-4e-plaatsBij de E-teams eindigde HRC op een 4e plek.

Tijdens deze driedaagse traden 62 jeugdteams in de arena van Den Asseldonk. Bij de F-teams kwam Montagnards uiteindelijk als de beste uit de bus. Stormvogels uit Siebengewald eindigde bij de E-teams op het hoogste podium, terwijl bij de D-teams Montagnards opnieuw oppermachtig was. Bij de C-teams bleek HRC uit Afferden de sterkste. Montagnards benadrukte nog eens hun ijzersterke positie door zowel bij de A- als de B-teams de winst op te strijken. De sportiviteitsbeker is gewonnen door het C-team van EWC uit Well.

Tekst en foto: Frans Thonen

facebooktwittergoogle_plusmailfacebooktwittergoogle_plusmail

Uitslag Loterij 40ste kerstzaalvoetbaltoernooi 2016

Prijzen ophalen bij Hans Hermens, Frans Halsstraat 18 te Nieuw Bergen na 18.00 uur en na telefonisch overleg (06 - 470 438 03).

Wij danken onderstaande sponsoren die een gedeelte van de prijzen ter beschikking hebben gesteld: Van Neerven Sport 2000 Boxmeer, Matthews Teamwear Siebengewald, Fam. Moodie/Herbalife en in het bijzonder Loonbedrijf van Lin voor het transport van de goal voor de penalty trofee.

Tijdens de 40e editie van dit toernooi heeft voorzitter Hans Hermens, uit handen van burgemeester Pelzer een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen voor al zijn werkzaamheden voor dit toernooi in de afgelopen 40 jaar.

Kleur Oranje
5Voetbal460Voetbalsokken
8Rugzak499Voetbalshirt
34Voetbalshirt507Voetbalsokken
61PSV voetbal gesigneerd512Kadobon van Neerven
77Sportschoenen550Voetbal
92Trainingspak557Rugzak
101Voetbal566Voetbalsokken
128Trainingspak614HRC/Stormvogels set
139Kadobon van Neerven616Voetbal
192Scheenbeschermers641Voetbalsokken
200Handschoenen650Kadobon van Neerven
222Voetbal668Voetbalsokken
247Voetbalsokken714Trainingspak
251Trainingspak729Voetbal
275Keeperhandschoenen755Voetbal
285Voetbalsokken775Voetbal
304Scheenbeschermers800Voetbalsokken
313Voetbalset801PSV voetbal gesigneerd
317Voetbal833Voetbal
332Pet888Voetbal
350Voetbal892Voetbalsokken
362Handschoenen926Voetbal
394Keeperhandschoenen952Voetbal
420Voetbal
421Voetbalbroek
449Trainingsjack
facebooktwittergoogle_plusmailfacebooktwittergoogle_plusmail

Samenwerking jeugdafdelingen voetbalclubs in de regio

De jeugdafdelingen van Stormvogels’28 / HRC’27, Montagnards, Resia / EWC’46, Achates en Vitesse’08 hebben de krachten gebundeld om de eigen jeugdopleidingen te verbeteren.scholingstraject-2016In samenwerking met de K.N.V.B. en met ondersteuning van de Gemeente Bergen is er een plan opgesteld voor scholingstrajecten voor nieuw en/of onervaren kader dat belast is met de coaching en training van pupillen (miniF-teams, F-, E- en D-teams). Afgelopen maandagavond is het eerste traject, de KNVB cursus jeugdvoetbaltrainer-coach, van start gegaan.

De deelnemersgroep bestaat uit twintig enthousiaste jeugdtrainers die o.l.v. docent Jan Trienekens van de K.N.V.B, de basiskneepjes van het trainersvak leren. De vier bijeenkomsten van de cursus bestaan uit zowel een theoriedeel als een praktijkdeel. Na de theorie in het clubhuis, het praktijkgedeelte buiten waarbij een E-team van EWC’46 gebruikt werd als oefengroep.

De volgende bijeenkomsten staan gepland op 31 oktober bij Vitesse’08, op 14 november bij HRC’27, en op 21 november bij Montagnards.

facebooktwittergoogle_plusmailfacebooktwittergoogle_plusmail

Sportkamp voor jeugdteams Stormvogels’28 / HRC’27

De kampcommissie is weer druk in de weer met de organisatie van het Sportkamp Alverman 2016 wat plaats zal vinden van vrijdag 10 t/m zondag 12 juni 2016.

Het kamp wordt georganiseerd voor de jeugdleden van HRC’27, Stormvogels’28, Tennisvereniging Afferden en volleybalvereniging AVC Eagles. Alle betreffende jeugdleden ontvangen hierover de benodigde informatie. Je kunt je dan ook vanaf nu opgeven. DOEN DUS!Voor de kampdagen zijn natuurlijk ook weer vrijwilligers nodig en zal een beroep gedaan worden op de ouders en de oudere jeugdleden. Je kunt je natuurlijk ook al zelf daarvoor opgeven. DOEN DUS!

Joep Janssen, Anita Sanders en Thijs Custers (Hoofdorganisatie Sportkamp Alverman)

facebooktwittergoogle_plusmailfacebooktwittergoogle_plusmail

Scheidsrechters gezocht

scheidsrechtersDe jeugdafdeling van HRC’27 / Stormvogels’28 is dringend op zoek naar leden van HRC’27 die een paar wedstrijdjes (dus niet wekelijks) bij de jeugd willen fluiten op de locatie De Alverman in Afferden.

Het gaat om de thuiswedstrijden van de A-meisjes, B1, B2 en D1

Reacties graag naar:
Evelien Peters, evelienpeters27@gmail.com

facebooktwittergoogle_plusmailfacebooktwittergoogle_plusmail

Jeugdbeleidsplan

Op 20 januari jongstleden is op een druk bezochte informatieavond van de jeugdafdeling toelichting gegeven op het jeugdbeleidsplan van de jeugdafdeling Stormvogels’28 / HRC‘27

Het jeugdbeleidsplan is opgesteld naar aanleiding van het samengaan van beide jeugdafdelingen. Het is een plan waarin staat beschreven hoe wij uitvoering willen geven aan de jeugdafdeling. Het is geen statisch plan, maar zal bijgesteld worden als de situatie daar om vraagt of dat er nieuwe inzichten zijn over wat anders moet en beter kan.

Er staat onder andere in beschreven:

  • Wat onze doelstellingen zijn
  • De organisatiestructuur, met taken en verantwoordelijkheden
  • Het voetbal technisch beleid: uitgangspunten voor hoe er wordt gespeeld bij de verschillende leeftijdscategorieën
  • De procedure voor het samenstellen van teams
  • Gedragsregels voor jeugdspelers en de rol van ouders

Het jeugdbeleidsplan is vanaf nu te vinden op de website onder ‘Downloads’ of klik hier.

facebooktwittergoogle_plusmailfacebooktwittergoogle_plusmail