Samenwerking jeugdafdelingen voetbalclubs in de regio

De jeugdafdelingen van Stormvogels’28 / HRC’27, Montagnards, Resia / EWC’46, Achates en Vitesse’08 hebben de krachten gebundeld om de eigen jeugdopleidingen te verbeteren.scholingstraject-2016In samenwerking met de K.N.V.B. en met ondersteuning van de Gemeente Bergen is er een plan opgesteld voor scholingstrajecten voor nieuw en/of onervaren kader dat belast is met de coaching en training van pupillen (miniF-teams, F-, E- en D-teams). Afgelopen maandagavond is het eerste traject, de KNVB cursus jeugdvoetbaltrainer-coach, van start gegaan.

De deelnemersgroep bestaat uit twintig enthousiaste jeugdtrainers die o.l.v. docent Jan Trienekens van de K.N.V.B, de basiskneepjes van het trainersvak leren. De vier bijeenkomsten van de cursus bestaan uit zowel een theoriedeel als een praktijkdeel. Na de theorie in het clubhuis, het praktijkgedeelte buiten waarbij een E-team van EWC’46 gebruikt werd als oefengroep.

De volgende bijeenkomsten staan gepland op 31 oktober bij Vitesse’08, op 14 november bij HRC’27, en op 21 november bij Montagnards.

facebooktwittergoogle_plusmailfacebooktwittergoogle_plusmail